2010 m. rugpjūčio 30 d., pirmadienis

Cause I have passion for fashion

Graikai tiki į visokias atėnes, induistai į visokias krišnas, aš tikiu į dizainerius. Nes be jų šedevrų tokios mergaitės (mergaitės? XD) kaip aš neturėtų apie ką svajoti!Štai MANO list'as tų, kurie kuria (ar kūrė) kažką magiško :

John Galliano

Jis pakvaišęs genijus. Daugiausiai kuria glamour'ines aukštosios mados kolekcijas nepripažįstančias komercijos. Puikiai susitvarko kurdamas tiek savo asmenines kolekcijas, tiek Christian Dior'e. taip pat keletą metų dirbo Givenchy (dabartinis jų dizaineris Marco Tisci) .Mano nuomone jis pats geriausias.

Jean Paul Gaultier

JIS NUOSTABUS. Vadovauja dar ir Hermès mados namams. Nuo pat mažens ne žaidė su kitais vaikais, bet leido laiką su mama ir senele, kuri turėjo grožio saloną. Vėliau ji iš kortų jam išpranašavo didžią ateitį ir žinoma, neklydo.Jis ko gero pirmasis dizaineris, kuris išdrįso vyrams uždėti sijonus. Taip pat yra tituluojamas Coco Chanel atrastų dryželių krikštatėviu, nes prikėlė juos naujam gyvenimui.

Coco Chanel

Ši moteris yra tikra legenda. Laikais, kai moterys puošėsi pūstomis sukniomis, milžiniškomis skrybėlėmis su galybe papuošimų ir vos galėjo kvėpuoti su liemenį veržiančiais korsetais, ji ėmė maištauti. Gabrielė (tikrasis Coco vardas) norėjo kažko paprasto, bet elegantiško. Ir tai buvo genialu. Greitai ji tapo svarbiu žmogumi mados pasaulyje, apie kurį vis dar šnekama ir šiandien. O dizaineriai suka galvą kuo galėtų pakeisti jos sukurtą LBD (little black dress).

Karl Lagerfeld

Šiuo metu būtent jis yra atsakingas už Chanel mados namus ir bet kas gali pripažint, kad jis gerai atliek savo darbą. Karl'as vis sugalvoja ką nors naujo - ledynus imituojantį podiumą su labai pūkuotais kostiumais vilkinčiais modeliais, kaimo stilių primenantį pasirodymą ir dar daugybę kitų fashionistas įkvepiančių dalykų.

Alexander McQueen

Jis buvo nepaprastai talentingas, mados pasaulio 'chuliganas', kurio gyvenimas deja baigėsi labai liūdnai. Anyways, jis paliko didelį palikimą - įspūdingas kolekcijas sukrėtusias mados kritikus ir kitus dizainerius, garsiuosius batus išgaubtu priekiu, kurie buvo ir liaupsinami, ir baisiai nekenčiami. Liūdniausia, kad didžiausi jo pasiekimai yra vertinami tik po mirties.

Elie Saab

Jo puošnios tviskančios suknelės yra tikras lobis garsenybėms. Ne kartą raudonuoju kilimu jos žengė vilkėdamos būtent jo kūrinius. Šis iš libano kilęs dizaineris ne kartą buvo išpeiktas mados kritikų, tačiau man asmeniškai jo kūriniai atrodo labai žavūs. Moteriški ir švelnūs. Tačiau bekurdamas jis ėmė keisti savo braižą - naudotus savo tautinius elementus išstūmė iš kolekcijų. Mados kritikai nesutaria ar tie pokyčiai į gera., ar kūriniams dabar trūksta savitumo.

Marc Jacobs


Didžiausiu jo nuopelnu tikriausiai galima vadint darbą Louis Vuitton mados namuose, be kuriš rankinių savo garderobo neįsivaizduoja tikriausiai nė viena madas besivaikanti asmenybė, tačiau aš manau, kad šio ženklo daiktų vaikomasi gal kiek per daug ir nuo to ši firma mano akyse nuvertėja.
Marc'o asmeninės kolekcijos ir darbai Louis Vuitton'e gan smarkiai skiriasi. LV kolekcijos dažniausiai labai žaismingos, lengvos arba romantiškos, o Marc Jacobs'o arba Marc By Marc Jacobs kiek rimtesnės, santūresnės.

Christopher Bailey

Visai nedaug žinau apie jo asmeninę kūrybą, bet jo kolekcijos kurtos Burrbery, tikrai susilaukė palankių vertinimų. Kad ir 2010 metų rudens kolekcijose matytos rauktos pastelinių spalvų suknutės ir puspalčiai, užkariavę visų širdis. Arba greitai populiarimo susilaukęs languotas raštas, puošęs šalikus, botus, rankines ir net laptopų dėklus.

Jean Charles de Castelbajac

Apie šį kūrėją žinau labai labai nedaug, bet manau, kad mados pasaulyje jis dar neseniai. Tačiau jau po pirmos pamatytos kolekcijos aš juo susižavėjau. Mane pavergė yškios spalvos, žaismingumas. Aiškiai buvo justi kūrėjo aistra gamtai ir menui. Visa kolekcija atrodė tarsi iš animaacinio filmo, pilna geros nuotaikos. Tolesnės jo kolekcijos irgi paliko gerą įspūdį, manau, kad jos tik tobulės.

Štai mano favoritai. Lygiuojuosi į juos, nors tikriausiai niekada nepasieksiu tokių aukštumų kokias pasiekė jie. Bet svarbiausiai labai stengtis ir tikėtis!
(Atleiskit, jei kur nors nesutampa faktai, ra6iau iš galvos XD)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą